Onam Formu

Anasayfa » Onam Formu

Online Psikolojik Danışma Bilgilendirilmiş Onam Formu

Değerli Danışan,

Çevrimiçi psikolojik danışma; psikolojik desteğe ihtiyaç duyan, farklı koşullar sebebiyle yüz yüze görüşme imkanı olmayan veya tercih etmeyen danışanlara online ortamda verilen danışmanlık hizmetidir. Pandemi sebebiyle ülkemizde son yıllarda bilinirliği artmış olsa da dünyada uzun yıllardır kullanılmaktadır ve etkililiği kanıtlanmıştır.

Çevrimiçi psikolojik danışma yüz yüze psikolojik danışma hizmetinin bütün etik koşulları kabul edilerek uygulanmaktadır. Psikolojik danışma yardımı aldığınız sürece haklarınız ve sorumluluklarınız vardır. Bu form, sizi bu konuda bilgilendirmek, yükümlülüklerimizi bildirmek ve onayınızı almak için hazırlanmıştır.

Psikolojik danışma sürecinin sonunda psikolojik iyilik halinizin artırılması, iyileştirici yapıcı bir değişim sağlamak hedeflenmektedir. Bunun için karşılıklı iş birliği ve açık bir iletişim dili çok önemlidir.

Görüşmeler danışanın tercihine ve koşullarına göre Skype, Facetime, Google Hangouts vb. uygulamalar üzerinden yapılacaktır.

Görüşme sırasında konuşulanlar etik ilkeler doğrultusunda danışan – danışman arasında kalacaktır. Karşılıklı olarak görüşme ortamı gizlilik ilkesine uygun olarak düzenlenecektir. Üçüncü kişilerin bulunmamasına dikkat edilecektir.

Onay alınmaksızın görüntü ve ses kaydı alınamaz. Kayıt tutulmak istenirse her iki taraf da birbirine bildirmekle yükümlüdür.

Görüşme sırasında tutulan yazılı kayıtların gizliliği taahhüt edilmektedir.

Danışanın kendine veya bir başkasına ciddi zararlar verebileceği açıkça anlaşılırsa, çocuk ve yaşlıların istismarı söz konusuysa, mahkeme kararıyla bilgi verilmesi zorunlu kılınmışsa, danışan bilginin kendisine veya üçüncü bir kişiye verilmesini talep ediyorsa gizlilik ihlal edilebilir.

Görüşme öncesinde veya sırasında danışman gerekli görürse açık adres, acil durumda aranacak yakına ait bilgileri danışandan isteyebilir.

Görüşme süresi 1 saattir. Psikolojik danışman gerek gördüğü takdirde, internet kesintisi vb. durumlarda 1 saati aşabilir ya da daha kısa sürebilir.

Görüşme sıklığı danışanın problem durumuna göre değişiklik göstermektedir. Genellikle haftada 1 veya 2 haftada bir gerçekleşir.

Her görüşme ayrı ücretlendirilir ve görüşme öncesinde ödeme alınır.

Seanslardan bir gün öncesine kadar seansın iptali veya seans gününün değişikliği talep edilebilir. Acil durumlarda inisiyatif alınabilir.

Gerekli durumlarda ölçek ve formlar danışanla elektronik yolla paylaşılabilir.

Görüşmelerden verim alınmaması durumunda danışman danışanın ihtiyacını ve iyiliğini gözeterek başka bir uzmana yönlendirme yapabilir.

Danışan istediği zaman danışmanla yapılacak görüşme ile psikolojik danışma sürecini sonlandırabilir.

Görüşmelerin dijital ortamda kayıt altına alınmayacağını, danışan mahremiyetini kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde korunacağını taahhüt eden bilgilendirilmiş onam formunu onaylamanız durumunda siz de psikolojik danışmanın mahremiyetini, önceden anlaşma yapılmadığı takdirde sizin dışınızdaki bir kişinin oturumu herhangi bir araçla dinlemeyeceğini, görüşmeleri herhangi bir araçla kayıt altına almadığını kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında koruduğunuzu taahhüt etmiş olursunuz.

Çevrimiçi Psikolojik Danışma sürecine dahil olmak, yukarıdaki koşulların ve oturumların herhangi bir bölümünü kaydetmeme veya başkalarının önceden anlaşma yapmadan oturumu dinlemesine (telefon veya başka bir cihaz veya araçla) izin vermeme koşullarının kabulü olarak anlaşılacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nezdinde Görüşme Talebi Formu’nda doldurmuş olduğunuz “Almak istediğiniz hizmetle ilgili detaylar” başlıklı alanın özel nitelikli veri kapsamına girmesi sebebiyle tarafımızca korunmaktadır.

KVK Kanunu’nda tanımlanan özel nitelikli kişisel verilerim de dahil olmak üzere ilgili kişisel verilerimin işlenmesi, ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılması ve paylaşılması, gereken süre zarfında saklanması konularında tarafıma gerekli bilgilendirmenin yapıldığını ve belirtilen konular yönünden hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan özgür irademle açık rızamın bulunduğunu; işbu Aydınlatma Beyanını okuduğumu ve anladığımı kabul ediyorum.

Online görüşmeyi kabul ediyorum. Ayrıca yukarıda yazılı olan ilkeleri okudum ve onaylıyorum.

Sosyal Medya Hesaplarımız
Whatsapp
Psikolojik danışman Mehmet SEFİL
Psikolojik danışman Mehmet SEFİL
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1