Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda

Psikolojik Danışman Mehmet SEFİL

Lise eğitimimi Gaziantep Prof. Dr. Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi’nde tamamladım. Lisans eğitimime Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladım. Ardından Mersin Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümüne geçerek mezun oldum. Bölüm değişikliğimde, uygulama derslerinin daha fazla olması önemli bir etken oldu.

Uzmanlık alanlarım arasında; bireyle psikolojik danışmanlık, çift danışmanlığı, eğitim ve kariyer danışmanlığı, spor psikolojik danışmanlığı, sınav sürecindeki öğrencilere yönelik stres yönetimi ve verimli ders çalışma teknikleri, askeri personele yönelik bireysel danışmanlık bulunmaktadır. Özellikle ergenler ve yetişkinlerle çalışmayı tercih ediyorum.


Amacım; danışanlarımın kendilerini daha iyi tanımalarına, hayatlarındaki engelleri aşmalarına ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu süreçte, güvene dayalı bir ilişki kurarak, empati ve anlayışla danışanlarıma destek oluyorum. Danışmanlık sürecinde, bireysel ihtiyaçları ve hedefleri dikkate alarak kişiye özel yaklaşımlar geliştirmeye özen gösteriyorum.




Lisans dönemimde espor psikolojisine olan ilgim nedeniyle spor ve espor psikolojisine yöneldim. Beşiktaş Espor’da bir süre görev aldım ve bu süreçte stres ve başa çıkma, esporcuların uyku aktiviteleri gibi konular üzerine çalışmalar yaptım. “Stres ve Espordaki Stres Faktörlerinin İncelenmesi” ve “Esporcuların Uyku Aktivitelerinin İncelenmesi – Beşiktaş Esports Örneği” başlıklı çalışmalarımla önemli deneyimler kazandım. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Espor Psikolojisi sertifika programını başarıyla tamamladım.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yedek subay Psikolojik Danışman olarak görev yaptığım bir yıl boyunca yüzlerce danışanla çalışma fırsatı buldum. Bu süre zarfında, askeri personele yönelik seminerler düzenledim ve bireysel danışmanlık hizmetleri sundum.

Danışanlarıma, yaşamlarının çeşitli alanlarında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkabilmeleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyorum.

Uzmanlık Alanları
  • Psikolojik Danışman
  • Çocuk, Genç, Yetişkin Terapi
  • Çift Danışmanlığı
  • Sınav ve Tercih Danışmanlığı
  • Spor ve Espor Psikolojik Danışmanlığı

Psikolojik sorunlarınızda her zaman yanınızdayız. Asla yalnız değilsiniz. Bize dilediğiniz zaman ulaşabilir ve randevu alarak sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Hemen Randevu Oluşturun
Sosyal Medya Hesaplarımız
Whatsapp
Psikolojik danışman Mehmet SEFİL
Psikolojik danışman Mehmet SEFİL
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1